EL VENDRELL DE PAU CASALS 

Cap de setmana cultural amb música i gastronomia

Us proposem una escapada cultural per conèixer un dels noms més universals de la cultura catalana i un músic excepcional a través d’un cap de setmana al Vendrell, ple d’activitats que combinen les visites culturals i la gastronomia,  en un entorn on el mar i les vinyes conviuen amb una gran riquesa cultural i patrimonial

Pau Casals va néixer al Vendrell el 1876. És en aquesta vila, bressol d’un dels grans genis del segle XX, on ens endinsarem en el món de Pau Casals per conèixer de ben a prop els escenaris i els paisatges que el van inspirar a convertir-se en el més gran violoncel·lista de tots els temps.

Visitarem el Museu Pau Casals, ubicat a la casa d’estiueig que Pau Casals es va fer construir a la platja de Sant Salvador, la Casa Nadiua, ubicada al centre històric del Vendrell, l’església i l’orgue barroc, i tindrem la oportunitat d’aprofundir en el coneixement de la figura i l’obra de Pau Casals, en un seminari presentat per especialistes.

Dissabte 11 de maig

Introducció a la vida i obra de Pau Casals

11h. El guia especialitzat que ens acompanyarà al llarg de la jornada, ens donarà la benvinguda al Museu Pau Casals (El Vendrell).

 

Seguidament tindrà lloc una introducció a la figura de Pau Casals a la Sala Polivalent del Museu per tal de conèixer la vida i obra del músic internacional i la seva vessant d’home de pau.

12h. Després del seminari introductori, s'iniciarà una visita especial al Museu Pau Casals de la mà de la seva directora, el qual conserva un extens i ric patrimoni artístic i documental

Dissabte 11 de maig

Gastronomia

13.30h. Dinar al Restaurant del Museu Pau Casals, ubicat a les antigues cases de convidats que Pau Casals va fer construir el 1929. Es tracta d’un espai únic, amb una magnífica terrassa amb vistes al mar i la platja de Sant Salvador on podreu gaudir d’un entorn privilegiat i ple d’història.

Dissabte 11 de maig

El Vendrell

 16h. Visita a la Casa Nadiua de Pau Casals i al casc antic del Vendrell on coneixerem l'ambient familiar i humil d’una casa del segle XIX i els racons més emblemàtics de la capital del Baix Penedès.

Coneixerem l’església parroquial de Sant Salvador del Vendrell que conté un orgue excepcional de l’any 1777 que Pau Casals va començar a tocar a l’edat de 9 anys i gaudirem d’una audició en directe. També realitzarem una visita al cementiri del Vendrell on descansen les despulles del Mestre.

Diumenge 12 de maig

Música i tast de vins

11.30h. Tast de vins i visita guiada al celler de la D.O Penedès,  Avgvstus Forum, maridats amb una audició en directe de violoncel.

13.30h. Dinar al Restaurant El Casinet, situat a la Platja de Sant Salvador, local especialitzat en arrossos i en els plats més rics de la cuina mediterrània. El restaurant està ubicat en un antic magatezem de botes del s. XVIII.

CONTACTA AMB NOSALTRES

Fundació Pau Casals

Eulàlia Subirana 

comunicacio@paucasals.org (Reserves)

T. 0034 933 19 20 21

Museu Pau Casals 

Maria Cunillera

museu@paucasals.org 

T. 0034 977 684 276

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

ALTRES INFORMACIONS I RESERVES

Preu amb hotel: - 250€ (IVA inclòs) per persona

*Suplement habitació individual: 17€

*Esmorzar inclòs

Preu sense hotel: - 220€ (IVA inclòs). 

*Preu calculat per un mínim de 15 participants

Reserva: S’ha de reservar plaça a través del següent correu electrònic: comunicacio@paucasals.org

 

Un cop s'hagi rebut la confirmació, s'haurà de formalitzar la reserva, dipositant una paga i senyal del 40% del total del cost del viatge a La Caixa  ES42 2100 3060 5722 0154 4499 (NOM, COGNOMS-VENDRELL).

 

Serveis inclosos:

Introducció sobre la vida i obra de Pau Casals de la mà d'especialistes en la temàtica. 

Acompanyament de guies especialitzats en el món musical i en la vida i obra de Pau Casals. 

Entrada i visita comentada al Museu Pau Casals.

Dinar al Restaurant del Museu Pau Casals el dissabte 11 de maig.

Transport en autobús privat pel recorregut del dissabte 11 de maig pel Vendrell (Del Museu Pau Casals al Vendrell i del Vendrell al Museu Pau Casals).

Visita a l'església del Vendrell i audició d'orgue. 

Entrada i visita comentada a la Casa Nadiua de Pau Casals.

Transport en autobús privat pel recorregut del dia 12 de maig (Del Museu Pau Casals al Celler Avgvstus Forum i del Celler Avgvstus Forum al Restaurant El Casinet).

Visita i tast de vins al Celler Avgvstvs Forvm

Audició de violoncel

Dinar al Restaurant El Casinet el diumenge 12 de maig. 

Serveis no inclosos:

Transport fins al Vendrell (els participants han de disposar de vehicle propi)

Qualsevol servei no especificat

© Fundació Pau Casals 2018